Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Haziran, 2022 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Dünyanın en hızlı koşan hayvanı

 Dünyanın en hızlı koşan 5 hayvanı  Dünyanın en hızlı koşan 5 hayvanı: Çita Deve Kuşu Amerika Antilobu Keseli Ceylan Çita, kedigiller familyasının bir üyesi olup, diğer memelilerden daha hızlı koşabilmesiyle bilinir. Günümüzde türünün çoğunluğu Güney ve Doğu Afrika’da yaşar. Vücudunda benekler ve gözlerinin altından ağzına ve çenesine inen siyah çizgiler vardır. Bu çizgiler güneş ışınlarını çeker ve böylece diğer yırtıcıların aksine günün en sıcak saatlerinde bile daha rahat bir görüş ile avlanabilirler. Genellikle yüksek hızlarının avantajını kullanarak avlanmayı seven bu türün hızı saatte 109.4 ile 120.7 arasında ölçülmüştür.ınuua

Dünyanın en uzun saçlı kızı

  Dünyanın en uzun saçlı kızı İzmir'de yaşayan Pelin Özdemir (12), 152 santimetre uzunluğundaki saçıyla görenleri şaşırtıyor. Saçı ve boyu arasında 5 santimetre olan Özdemir, Dünya Çocuk Rekorları Kitabı'na 'en uzun saçlı kız' olarak girdi.

Dünyanın en uzun saçlı kadını

 Dünyanın en uzun saçlı kadını Rasta-Rapunzel" adıyla anılan 50 yaşındaki ABD'li kadının saçının uzunluğu tam 16.7 metre ve 19 kilo ağırlığında! 25 yıldır saçlarını kestirmeyen Asha Mandela, Doktorların saçlarının ağırlığı omur iliklerinde eğriklere neden olduğunu ve sağlığını ciddi anlamda kaybedebileceğini belirtmesine rağmen görenlerde şaşkınlık yaratan saçlarıyla yaşamaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük çiçeği

Dünyanın en büyük çiçeği   Dünyanın en büyük çiçeği, Endonezya'nın Sumatra Adası'nda bulundu. Rafflesia (Rafflesia tuan-mudae) çiçeğinin çapı 111 santimetre. Daha önceki rekor, yine Sumatra'da bulunan 107 santimetreyle Rafflesia arnoldii'ye aitti. Kötü kokusuyla bilinen Rafflesia çiçeğinin yaprakları, dalları ve bilinen anlamda kökleri yok.

Dünyanın en sağlam araba markası

 Dünyanın en sağlam arabası Çeşitli araştırmacı kuruluşlar, XC90 modelleri üzerinde yüksek seviyeli sağlamlık testleri yaptılar. Araç, yapılan testlerin neredeyse tamamında kusursuz bir sonuç ortaya koydu. Böylece Volvo XC90, dünyanın en sağlam arabası hangisi diye merak edenlere cevap niteliğinde bir araç olduğunu kanıtladı.

Dünyanın en yaşlı insanı

Dünyanın en yaşlı insanı   Dünyanın en yaşlı insanı Kane Tanaka Japonyalıdır. Guinness Rekorlar Kitabı tarafından 2019 yılında “en yaşlı insan” unvanını alan Tanaka'nın hafızasını korumak için sayı yapbozları çözdüğü öğrenildi.

Dünyanın en büyük şehri

Dünyanın en büyük şehri   Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmaya göre dünyanın en kalabalık 5 şehri... Tokyo - Japonya. Nüfus: 37,435,191. ...  Delhi - Hindistan. Nüfus: 29,399,141. ...  Şanghay - Çin. Nüfus: 26,317,104. ...  Sao Paulo - Brezilya. Nüfus: 21,846,507. ...  Meksiko - Meksika. Nüfus: 21,671,908. ... 

Dünyanın en büyük limanı

  Dünyanın en büyük limanı  Dünyanın en büyük konteynır limanı, Shanghai Limanı'dır. Bu liman 505 milyon 700 bin ton yük taşıma kapasitesiyle dünyada birincidir. Bu liman 3619 kilometrekarelik bir alana yayılmıştır. Bu da yaklaşık olarak 507 futbol sahasına denktir.

Dünyanın en büyük denizi

   Dünyanın en büyük denizi  Dünyanın %70'i sularla kaplıdır. Bu nedenle gezegenimizin yarısından çoğunu  deniz  ve okyanuslar oluşturur. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip olan Çin'de bulunan Güney Çin Deniz'i dünyanın en büyük denizidir.

Dünyanın en pahalı saati

  Dünyanın en pahalı saati hangisidir? Dünyanın en pahalı saat modelleri arasında uzun süredir 1. sırada yer alan Graff Diamonds'ın eşsiz saati Hallucination, tamı tamına 55 milyon $ fiyatı ile satılmıştır. Olağanüstü bir saat olan Hallucination, üzerinde 110 karattan daha fazla renkli elmas barındırmaktadır.. ...

Dünyanın en Zengin ailesi

  Dünyanın en zengin ailesi kimdir? İşte Eylül 2021 itibarıyla dünyanın en zengin aileleri... WALTON AİLESİ - ABD. Serveti: 238.2 milyar dolar. MARS AİLESİ - ABD. Serveti: 141.9 milyar dolar. KOCH AİLESİ- ABD. ... HERMES AİLESİ- FRANSA. ... AL SUUD YA DA SUUD AİLESİ - SUUDİ ARABİSTAN. ... AMBANİ AİLESİ - HİNDİSTAN. ... WERTHEIMER AİLESİ - FRANSA. ... JOHNSON AİLESİ - ABD Boston. ...

Dünyanın en iyi futbolcusu

  Dünyanın en iyi futbolcusu kimdir? Hem gerçek hayatta hem de FIFA 2022'de dünyanın en iyi futbolcusu Lionel Messi… Yıllardır Barcelona'da efsane olan Messi'nin kariyerinden bahsetmemize gerek yok. Son Ballon d'Or ödülünün son sahibi şu anda PSG'de eski takım arkadaşı Neymar Jr. ile devam ediyor.

Dünyanın en büyük gölü

Dünyanın en büyük gölü hangisidir?  Yüzey ölçümü bakımından dünyanın en büyük gölü 5 ülkenin kıyısı bulunan Hazar Denizi'dir. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü ise bu listeye girmemiştir.

Dünyanın en büyük adası

Dünyanın en büyük adası hangisidir?  Atlantik Okyanusu'nun kuzeyinde yer alan Grönland adası, güneydoğusunda İzlanda, batısında ise Kanada'nın bulunduğu dünyanın en büyük adasıdır. Ada Kuzey Amerika kıtasına dahil olmakla birlikte Danimarka'ya bağlı özerk bir ada ülkesidir.

Dünyanın en kalabalık ülkesi

   Çin (Nüfus 1.407.692.960) “Dünyanın en kalabalık ülkesi neresi?” sorusuyla karşılaşınca birçoğumuzun aklına direkt Çin geliyor çünkü 1.400 milyar kişilik nüfusuyla Çin, dünyanın en kalabalık ülkeleri listesinde ilk sırayı alıyor.

Dünyanın en uzun nehri

  Birçok araştırmacı ve birçok bilim adamı tarafından kanıtlanarak Nil nehrinin dünyanın en uzun nehri olduğu bilinmektedir. Fakat bu nehirden farklı olarak pek çok farklı uzunlukta ve önemli nehirlerinde bulunduğu bilinmektedir. İkinci olarak en uzun nehirler arasında bulunana nehir ise ren nehri olmaktadır. Yaklaşık olarak Nil nehri Ren nehrinin iki buçuk kata uzunluğunda bulunmaktadır.

Dünyanın en zeki insanı

  Dünyanın en zeki insanı William James'dir  William James'in çok ilgi gören bir hayat hikayesi bulunuyor. Yaşadıkları ve yaptıkları herkesi şaşırtan bilgiler arasında yer alıyor. William Rusya ülkesinden ABD'ye göçen bir çocuktur. 1898 yılında Rusya'da doğmuştur. Daha 6-7 haftalıkken birçok kelimeyi söylemesi annesinin dikkatini çekmiştir. Yapılan araştırmalar sonucunda daha 8 aylıkken tüm alfabeyi ezberlediği söyleniyor. 1,5 yaşına geldiğinde gazete gibi yazıları okumaya başlıyor.  William'ın bu durumları annesini çok korkuttuğundan dolayı, ailesi doktora götürmeye karar veriyor. 6 yaşına geldiğinde sahip olduğu zeka lise çağındaki bir insan seviyesindedir. 8 yaşına geldiğinde birçok dili konuşabildi fark edilmiştir. Bu diller arasında, Latince, Fransızca, Yunanca, İngilizce, Almanca ve Rusça bulunuyor. Aynı zamanda bir özel yeteneğe sahiptir. Geçmiş veya gelecekte herhangi bir tarihin hangi gün hesaplayabilecek zekaya sahiptir.

Dünyanın en uzun adamı

  Guiness Rekorlar Kitabına dünyanın en uzun boylu adamı unvanıyla girmeyi başaran Sultan Kösen Türkiye vatandaşı ve Mardin doğumludur. 10 Aralık 1982 tarihinde doğan Sultan Kösen, Mardin'de yaşar ancak boyu nedeniyle dünya genelinde tanınan bir isim olduktan sonra yurt dışına çıkmaya, Guiness Rekorlar kitabının etkinliklerine katılmaya başlamıştır. Çocukluğunda normal bir gelişim süreci yaşayan Sultan Kösen'in 10 yaşındayken beyninde bir tümör olduğu belirlenmiştir. Tümörün hipofiz bezinde aşırı büyüme hormonu salgılanmasına neden olmasıyla büyümesi ergenlik sonrasında durmamış ve uzamaya devam etmiştir. 2008 Yılına kadar uzaması sürmüştür. 2008 Yılında bir ameliyat yapılmış ve beyindeki tümör alınmıştır. Böylece Sultan Kösen'in 25 yaşında boy uzaması da durmuştur. Sultan Kösen, uzun boylu olması nedeniyle üzerine uyacak kıyafet bulmakta zorlandığından bahseder. Bütün kıyafetlerinin sipariş üzerine yapıldığını, bazen istediği model kıyafetlere ulaşamadığını söylemiştir.

Dünyanın en zeki 10 hayvanı

   1.Rakunlar. 2.Fareler. 3. Güvercinler. 4.Şahinler. 5.Kargalar 6.Ahtapotlar. 7.Maymunlar. 8.yunuslar 9.Balinalar 10.karincalar

Dünyanın en büyük gemisi

  Eyfel Kulesi'nden daha uzun boyutuyla dünyanın en büyük yolcu gemisi olan “Wonder of the Seas”, suya inmeye hazırlanıyor. 4 Mart'ta ABD, Florida'dan Karayipler'e ilk yolculuğunu gerçekleştirecek olan 362 metrelik dev gemi, 18 güvertesi, 6 bin 988 yolcu ve 2 bin 300 mürettebat kapasitesiyle öne çıkıyor

Dünyanın en Zengin insanı

 Dünyanın en zengin işadamı Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, şirket hisselerinin artmasının ardından Forbes'un yayımladığı listeye göre dünyanın en zengin kişisi oldu. Musk'ın elektrikli araç şirketi Tesla'nın hisseleri dört aylık rallisine devam ederek geçtiğimiz gün yüzde 2,2 artışla 791,36 dolardan işlem görürken, Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı .

Dünyanın en büyük yılanı

  Ağlı piton, dünyanın en büyük yılanı (en uzun) olarak biliniyor. Bu da akıllara şu soruyu getiriyor: Ağlı piton kaç metre? Ağlı pitonlar (Malayopython reticulatus), düzenli olarak 6,25 metre uzunluğa ulaşan dünyanın en uzun yılanıdır. Şimdiye kadar kaydedilen en uzun ağlı piton 1912’de bulundu ve şaşırtıcı bir şekilde 10 metre uzunluğundaydı. Bu, bir bowling parkurunun yarısından daha büyük. Yani bu ağlı piton, bir zürafadan daha uzun! Dünyanın en büyük yılanı olan ağlı pitonlar güneydoğu Asya’da yaşarlar ve tipik olarak yağmur ormanlarında, ormanlık alanlarda ve otlaklarda bulunurken, habitat tercihleri ​​bulundukları yere bağlıdır. Bu zehirli olmayan yılanlar Myanmar’da yalnızca bozulmamış ormanlarda bulunurken, Singapur, Endonezya ve Malezya’daki kanalizasyonlarda da görülmüşlerdir. Ağlı pitonlar, gövdelerini sıkıca sararak ve yukarı doğru kas kuvveti kullanarak ağaçlara tırmanırlar. Ayrıca avlarını sıkıca boğarak etkisiz hale getirirler ve çiğnemeden yutarlar. Esaret altında tutu

Dünyanın en büyük havalimanı

 - Kral Fahd Uluslararası Havalimanı (776 km2) Suudi Arabistan’ın Dammam kentinde bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı (DMM), 776 kilometrekare ile dünyanın en büyük havalimanıdır. Öyle ki, dünyanın ikinci en büyük havalimanın altı katına yayılan bir yüzölçümüne sahip. Suudi Arabistan’ın küçük komşusu Bahreyn’in yanı sıra Amsterdam, Birmingham ve Marsilya gibi kentlerden de daha büyük. Bununla birlikte, sadece iki pisti ve biri kraliyet ailesi üyelerine ayrılan iki terminali bulunan alanın ancak yüzde 5’i yolcu trafiği için kullanılıyor. Kral Fahd Uluslararası Havalimanı 27 havayolu firmasına hizmet verse de, yıllık sadece 9 milyon yolcu ile dünyanın en işlek havalimanları arasında yer almıyor. 28 Kasım 1999’da ticari uçuşlara açılan havalimanı, Suudi Arabistan’ı 1982-2005 arasında yöneten Kral Fahd bin Abdülaziz al Suud’un adını taşımaktadır.

Dünyanın en yüksek Dağı

  Bilinen en yüksek dağ 8848 metre ile Everest Dağı olmasına rağmen, Pasifik Okyanusu’nun tabanında yükselen Mauna Kea aslında sıralamada ilk basamakta yer alıyor. Volkanik bir dağ olan Mauna Kea’nın okyanus seviyesinin üst kısmında kalan bölümü 4207 metre. Okyanus tabanından itibaren yüksekliği ise 10.100 metre. Bu açıdan ele alındığında Mauna Kea dünyanın en yüksek dağı unvanını alıyor. 1 milyon yaşındaki Mauna Kea son olarak 4600 yıl önce aktif hale geçmiştir.